Chelsea laat veelbesproken EK-ganger Gilmour tijdelijk uitvliegen

Chelsea laat veelbesproken EK-ganger Gilmour tijdelijk uitvliegen

Chelsea neemt tijdelijk afscheid van Billy Gilmour. De Schotse EK-ganger zal komend seizoen namens regerend Championship-kampioen Norwich City ervaring opdoen in de Premier League.

Gilmour wordt voor één jaar uitgeleend aan The Canaries, die ook Tim Krul en spelers als Todd Cantwell (ex-Fortuna Sittard) en Milot Rashica (ex-Vitesse) in de gelederen hebben. De twintigjarige middenvelder ligt nog tot 2023 vast bij Chelsea en lijkt zich na zijn uitleenbeurt weer te mogen bewijzen op Stamford Bridge. 'Hij heeft zichzelf bewezen als één van de meest beloftevolle spelers op de Britse velden', meldt Chelsea in zijn officiële transferbericht.

Gilmour kwam vorig seizoen tot elf officiële optredens in de Premier League, de FA Cup en de Champions League. Hij mocht bovendien met Schotland mee naar het EK. Zijn deelname is niet onopgemerkt voorbijgegaan: na de 0-0 tegen Engeland sprak hij met ploeggenoten Mason Mount en Ben Chilwell. Gilmour bleek echter besmet te zijn met het coronavirus, waardoor Mount en Chilwell in quarantaine moesten en twee wedstrijden misten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s