'Lang moet voormalig deportatiekamp bezoeken na geruchtmakende leus'

'Lang moet voormalig deportatiekamp bezoeken na geruchtmakende leus'

02-07-2021 12:34
129

Zijn uitbarstingen op het titelfeest van Club Brugge zijn niet zonder gevolgen gebleven voor Noa Lang. De Belgische voetbalbond heeft de aanvaller verplicht tot een alternatieve straf: een bezoek aan de Dossin Kazerne in Mechelen.

Het Nieuwsblad meldt dat de Disciplinaire Raad van de KBVB, de Belgische voetbalbond, die beslissing genomen heeft. Lang kreeg na het titelfeest van Blauw-Zwart veel kritiek toen hij samen met een groep fans de leus 'nog liever dood dan Sporting-jood' inzette. Ook Belgische politici spraken hun afschuw uit over de antisemitische context van dit spreekkoor.

Lang wordt nu verplicht een bezoek te brengen aan de Dossin Kazerne, een museum in Mechelen dat volledig in het teken staat van de Holocaust. Tijdens de Tweede Wereldoorlog fungeerde die kazerne als deportatiekamp. Enkele jaren geleden is een gloednieuw museum op die locatie verbouwd.

Het bezoek geldt als een verplichting voor Lang: als hij voor 1 oktober niet in Mechelen is geweest, zal hij voor twee wedstrijden geschorst worden. De Belgische bond had in eerste instantie een nóg zwaardere schorsing in gedachten, maar heeft nu dus gekozen voor een alternatieve sanctie.