Roda houdt vast aan clausule van drie ton: Onrealistisch. Kom, ik ben Messi niet

Roda houdt vast aan clausule van drie ton: "Onrealistisch. Kom, ik ben Messi niet"

03-07-2021 14:55
36

Roda JC-aanvaller Thijmen Goppel staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Duitse Wehen Wiesbaden, maar wordt door Roda aan zijn contract gehouden. De 24-jarige snelheidsduivel uit Leiderdorp vindt het spijtig dat zijn club zich weinig flexibel opstelt.

Goppel ligt nog één jaar vast en heeft in zijn verbintenis een gelimiteerde transfersom van drie ton zitten. Wehen Wiesbaden, vorig seizoen als nummer zes geëindigd in de Derde Bundesliga, wil vooralsnog niet verder gaan dan 125 duizend euro en Roda is nog niet van zins om zijn vraagprijs naar beneden bij te stellen. Goppel voelt de bui al hangen. "Ik weet alleen dat in coronatijd geen club op de wereld de afkoopsom gaat betalen die Roda voor mij wil hebben", vertelt hij aan Voetbal International.

De vleugelaanvaller de vleugelaanvaller was in zijn eerste Roda-seizoen goed voor zes goals en dertien assists in de Keuken Kampioen Divisie en de play-offs. Toch vindt hij zichzelf geen driehonderdduizend euro waard. "Als ik vorig seizoen dertig goals had gemaakt, was het een ander verhaal geweest. Nu is het prijskaartje onrealistisch. Kom, ik ben Messi niet."

Het bod vanuit Wiesbaden is volgens Goppel 'realistisch', maar Roda wil er vooralsnog niet op ingaan. Goppel vraagt zich af of dit wel zo verstandig is. "Volgend jaar loopt mijn contract af en Wiesbaden heeft al aangegeven dat ze me dan sowieso willen hebben. Loop ik hier transfervrij de deur uit", kondigt hij alvast aan. "Nu kan Roda nog geld voor me krijgen en van de opbrengsten twee of misschien wel drie nieuwe spelers halen. Dat gun ik de club."