AZ rekent mede door goals van nieuweling Beukema af met NEC in oefenduel

03-07-2021 17:56 Laatste update: 18:28
42

AZ heeft in een oefenduel afgerekend met promovendus NEC. De Alkmaarders wonnen met 4-1, mede door twee doelpunten van nieuweling Sam Beukema.

In de eerste helft verschenen bij AZ onder meer Myron Boadu, Jesper Karlsson en Pantelis Hatzidiakos aan de aftrap. Opvallend was dat talenten Jorn Berkhout, Ernest Poku en Thijs Oosting ook mochten starten in de eerste helft. Bij NEC stonden nieuwelingen Danny Vukovic, Ilias Bronkhorst, Lasse Schöne, Mikkel Duelund en Magnus Mattsson in de basis.

Doelman Vukovic raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd bij NEC. Ongeveer twintig minuten na het uitvallen van de routinier werd vervanger Mattijs Branderhorst Geklopt door Myron Boadu. Bij rust stond er echter een gelijke stand op het scorebord. Jonathan Okita krulde de bal fraai in het AZ-doel: 1-1.

In de tweede helft begon AZ met flink wat andere namen. Onder meer Calvin Stengs en Beukema kwamen toen in het veld. Eerstgenoemde had een belangrijke rol bij de 2-1, door Mohamed Taabouni na een mooie actie aan te spelen. Taabouni bediende Zakaria Aboukhlal vervolgens: 2-1. In het restant van de wedstrijd stond nieuweling Beukema op. Met een kopbal zette de stopper de 3-1 op het scorebord en tien minuten later tekende hij ook voor de 4-1. Dat was tevens de einduitslag.