Diks is eindelijk verlost van Fiorentina-contract en rondt Deense toptransfer af

Diks is eindelijk verlost van Fiorentina-contract en rondt Deense toptransfer af

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2021 om 12:36ma 05-07-2021 om 12:36

Een Deense toptransfer voor Kevin Diks: de 24-jarige rechtsback heeft een vierjarig contract ondertekenend bij FC Kopenhagen. Diks komt over van Fiorentina.

Vitesse verkocht Diks in 2016 aan Fiorentina, dat hem uitleende aan Feyenoord, Empoli en Aarhus GF. In Denemarken maakte hij een dusdanig goede indruk, dat hij een transfer naar topclub Kopenhagen heeft verdiend. "Kevin is een geweldig veelzijdige speler", reageert sportief directeur Peter Christiansen op de clubsite. "Hij heeft altijd het talent gehad en nu krijgt hij bij ons de kans om meer stabiliteit in zijn carrière te bregen."

"Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring: van Champions League-voetbal bij Feyenoord tot frustrerende periodes in Italië", vervolgt Christiansen. "Het heeft hem volwassen gemaakt. We weten zeker dat hij de ploeg gaat versterken."

Diks gaat in Kopenhagen op jacht naar prijzen. "Ik had veel andere opties, zowel binnen als buiten Denemarken. Maar ik had het beste gevoel bij Kopenhagen", aldus de vleugelverdediger, die meteen aansluit bij het trainingskamp in Oostenrijk. Kopenhagen werd afgelopen seizoen derde in de Deense Superligaen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws