Dolberg gaat voor 'geweldig' record bij Denemarken: 'Dat is iets heel groots'

Dolberg gaat voor 'geweldig' record bij Denemarken: 'Dat is iets heel groots'

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2021 om 19:57ma 05-07-2021 om 19:57

Laatste update: maandag 5 juli 2021 om 20:37ma 05-07-2021 om 20:37

Kasper Dolberg hoopt dat hij op Wembley een Deens record kan verbreken. Als de voormalig Ajax-spits nog één EK-doelpunt maakt, dan is hij de all-time topscorer op het Europese eindtoernooi van Denemarken.

"Dat is iets heel groots", reageert Dolberg in gesprek met het Deense BT Sport over het record dat hij op zijn naam kan krijgen. "Het zou een geweldig record zijn om te hebben." Dolberg kan ook nog topscorer van het EK worden. Om op gelijke hoogte te komen met Cristiano Ronaldo en Patrik Schick moet aanvaller van OGC Nice twee keer scoren. "Of het moeilijk klinkt om twee doelpunten te maken? Dat weet ik niet, hoor. Ik wil er alles aan gaan doen."

Dolberg kijkt er ook naar uit om met Denemarken op Wembley te spelen. In dat stadion wordt de halve finale afgewerkt. "Dat we uiteindelijk in dit stadion konden gaan voetballen, heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten. We hebben het echt goed gedaan."

Met twee doelpunten tegen Wales en één treffer tegen Tsjechië levert Dolberg een grote bijdrage aan het EK-succes van Denemarken. De ploeg van Kasper Hjulmand neemt het woensdagavond om 21.00 uur op tegen Engeland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws