'Spelers Nederlands elftal nemen uitspraken Van Gaal best kwalijk'

'Spelers Nederlands elftal nemen uitspraken Van Gaal best kwalijk'

05-07-2021 21:15
182

De uitspraken van Louis van Gaal over de spelers van het Nederlands elftal vallen niet bij iedereen goed. Nordin Amrabat noemt het onnodig, maar lijkt het wel te snappen. Valentijn Driessen van De Telegraaf weet dat spelers van Oranje er niet blij mee zijn.

Van Gaal was afgelopen week aanwezig bij de afsluitende training van de Oranje Leeuwinnen voor de Olympische Spelen. Hij sprak ze bemoedigend toe, maar haalde ook even de heren door het slijk door ze 'een veredeld stelletje sterren' te noemen. "De spelers hebben na de uitschakeling op het EK een hoop over zich heen gekregen. Je hoorde de meest verschrikkelijke dingen. De Ligt werd nog redelijk gespaard, maar Memphis en Wijnaldum werden aangepakt", zegt Driessen bij De Oranjezomer op Veronica.

"Dat weet Van Gaal ook. Hij weet wat de impact is van zijn woorden en weet ook dat Memphis en Wijnaldum geen groot voorstander waren van een derde tijdperk onder Van Gaal (voor aanstelling Frank de Boer, red.). Ik vond het goedkoop en heel laag", zegt Driessen. "Dit was gewoon olie op het vuur gooien. Het was nergens voor nodig, want daar was hij niet voor. Dit wordt hem best kwalijk genomen door de jongens, ja."

"Dit had niet gehoeven, maar hij is wel eerlijk", zegt Amrabat. "Hij geeft altijd z'n mening en is niet iemand die spelers paait. Soms doet het een beetje pijn, maar de waarheid doet some pijn. Je weet wel waar je aan toe bent."

René van der Gijp snapt het niet. "Hij was daar niet voor, maar om de dames een leuke Olympische Spelen toe te wensen. Dan moet je niet met het Nederlands elftal aankomen. Wat hij zei, dachten we allemaal. Dan is het goedkoop scoren."