'Het is niet eenvoudig om hem te managen: Cristiano Ronaldo is een multinational'

'Het is niet eenvoudig om hem te managen: Cristiano Ronaldo is een multinational'

06-07-2021 13:58
11

Het laatste kampioenschap van Juventus is amper gevierd door de spelers en clubleiding. Dat onthult Maurizio Sarri, die de Oude Dame in het eerste seizoen van Matthijs de Ligt naar de negende Scudetto op rij leidde.

"Mijn Scudetto? Dat was een vanzelfsprekendheid", verklaart Sarri, die deze zomer aan de slag is gegaan als trainer van SS Lazio, in een interview met SportItalia. "We hebben de titel niet eens gevierd. Iedereen heeft na de kampioenswedstrijd gewoon thuis gegeten. Nu zag ik dat ze de vierde plaats van het voorbije seizoen vierden..."

Wedden

Meer odds

Sarri had bij Juventus te maken met Cristiano Ronaldo. De Portugese superster heeft een gebruiksaanwijzing, merkte de Italiaanse trainer. "Het is niet eenvoudig om hem te managen: Ronaldo is een multinational. Hij heeft persoonlijk belangen die gecombineerd moeten worden met het teambelang. Maar het is iets positiefs: de cijfers van Ronaldo aan het einde van het jaar zeggen genoeg. Als iemand op zo'n niveau presteert, is hij groter dan het team."