'Bij Ajax vinden ze dat de Sulemana-deal niet te lang moet blijven duren'

'Bij Ajax vinden ze dat de Sulemana-deal niet te lang moet blijven duren'

07-07-2021 11:32
115

Ajax baalt van het langdurige proces waarin de transfer van Kamaldeen Sulemana op dit moment zit. De Amsterdammers hoopten de aanvaller enige tijd geleden al vastgelegd te hebben, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

Sulemana was al in Amsterdam en hoeft alleen nog maar te tekenen. "Je vraagt je af wat er nog nodig is voor die handtekening", zegt Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International tijdens VI EK LIVE. "Toch blijft het een beetje een vaag verhaal. Eerst was er heel lang het verhaal over een hoge vergoeding voor de zaakwaarnemer. Volgens mij is dat wel uit de lucht."

Ajax wil echter niet blijven wachten en is geïrriteerd dat het allemaal zo lang duurt. "Het blijft maar hangen op die handtekening en bij Ajax hebben ze wel zoiets van 'dit moet niet te lang blijven duren'. Op een gegeven moment zullen ze nog wel gaan doorschakelen. Duidelijk is wel dat er buitenspelers moeten komen."

Dat zou ook Steven Berghuis kunnen worden. Jansen stelt dat het een kwestie van tijd is voor die transfer rondkomt. "De hoop vanuit Ajax is dat hij met al die andere internationals eind juli richting Duitsland afreist. Daar gaan ze tegen Bayern spelen en een paar dagen later gaan ze dan op trainingskamp. Bij Ajax leeft het gevoel dat dit wel goed komt."