Arnesen sprak met investeerders: 'Dan heb je als Feyenoord wat te bieden'

Arnesen sprak met investeerders: 'Dan heb je als Feyenoord wat te bieden'

07-07-2021 17:40
131

Frank Arnesen sprak voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen AEK Athene met een groep Rotterdamse geldschieters die Feyenoord willen helpen. De technisch directeur benadrukt dat de investeerders wel een aantal voorwaarden hebben.

"Het is niet zo dat ze zeggen: Hier heb je geld. Natuurlijk kleven er voorwaarden aan, maar het zou ons wel op weg kunnen helpen", zegt Arnesen tegen Voetbal International. Sportmarketeer en voormalig commercieel directeur van Feyenoord Chris Woerts sprak over een investering van tachtig miljoen euro. De vermogende Rotterdammers zouden onder meer verlangen dat de salarislasten omlaag gaan.

Het vertrek van Nicolai Jörgensen (1,7 miljoen) en Steven Berghuis (2 miljoen) zou een flinke besparing opleveren. Met doelman Justin Bijlow en verdediger Lutsharel Geertruida wil Feyenoord verlengen, maar volgens VI gaat dat met die laatste 'nogal lastig'. "Dat klopt", beaamt Arnesen, "maar als het lukt, hebben we met die twee jongens, Orkün Kökcü, Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Robert Bozeník die zijn kans gaat krijgen zes jonge spelers op het veld staan die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Dat is altijd ons doel geweest, die waarde te creëren op het veld. Dan heb je als club ook wat te bieden", doelt hij op de investeerders.

Met de hulp van de kapitaalinjectie zou de Deen de transfermarkt op kunnen. Hij zou nog een rechtsbuiten, een rechter centrale verdediger en misschien een middenvelder willen aantrekken. VI laat de namen van Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion), Garry Rodrigues (Al Ittihad) én Sam Lammers (Atalanta Bergamo) vallen. De Nederlandse spits kan een interessante optie zijn, mits betaalbaar.