EK-leerling Bozeník gaat nieuw Feyenoord-tijdperk in: 'Mij op het lijf geschreven'

EK-leerling Bozeník gaat nieuw Feyenoord-tijdperk in: 'Mij op het lijf geschreven'

07-07-2021 22:24
45

Róbert Bozeník heeft een moeizaam seizoen achter de rug, maar is klaar voor het nieuwe Feyenoord-tijdperk. De Slowaakse spits mag na zijn EK-deelname samenwerken met Arne Slot en heeft daar zin in.

Bozeník speelde geen minuut bij Slowakije, dat na een 5-0 nederlaag tegen Spanje sneuvelde, als één van de laagst gerankte nummers drie in de poulefase. Desondanks heeft hij naar eigen zeggen veel bij kunnen leren. "Ik heb gezien hoe alles werkt, welke druk erbij komt kijken en ik heb topspelers van dichtbij in actie kunnen zien. Deze ervaring helpt me een betere speler te worden", laat hij weten aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De spits was vorig seizoen onder Dick Advocaat geen vaste waarde en wist slechts één Eredivisie-goal te maken. Bozeník is vastbesloten om zich te revancheren en denkt dat hij daar onder Slot ook de gelegenheid voor zal krijgen. "Zoals we willen gaan spelen, is me op het lijf geschreven. Bij mijn oude club Zilina speelden we al op die manier, met veel pressen, druk zetten, energie en omschakelen", verkneukelt hij zich al. "Als ik de ruimte krijg om te pressen, is er niemand die me tegenhoudt."

Zijn eerste officieuze optreden van dit seizoen eindigde echter met een teleurstelling: Bozeník miste een strafschop in het oefenduel met FC Zürich. De Slowaak werd door Slot aangespoord om plaats te nemen bij de stip. "Omdat ik vind dat een spits dat moet doen. Hij legt veel energie in de wedstrijd, dus het was voor hem lekker geweest als-ie had gescoord. Verder niets", aldus de trainer, die nog geen vaste penaltynemer heeft aangewezen voor het nieuwe seizoen. "We zullen sowieso eens kijken wie de strafschoppen neemt, als Steven Berghuis er niet is… Zonder gekheid, daarover moeten we ons binnenkort gaan buigen."