Bizarre berichten uit Denemarken: Hyballa zorgt voor 'chaos', spelers in opstand

Bizarre berichten uit Denemarken: Hyballa zorgt voor 'chaos', spelers in opstand

08-07-2021 15:48 Laatste update: 20:24
101

Opvallende berichten uit Denemarken: Peter Hyballa heeft zich onmogelijk gemaakt bij zijn nieuwe club Esbjerg fB. Volgens BT is de spelersgroep in opstand gekomen.

Hyballa tekende een maand geleden, na een mislukte periode bij Wisla Krakow, in Denemarken. Zijn missie: degradant Esbjerg terugbrengen naar het hoogste niveau in Denemarken. De Duitse trainer heeft echter in recordtempo voor 'totale chaos' gezorgd in Esbjerg, meldt BT.

De selectie van Esbjerg zou geschokt zijn door de keiharde aanpak van Hyballa, die 'mentale en fysieke straffen' niet schuwt. "Je hebt grotere tieten dan je vrouw!", zou Hyballa één van zijn spelers hebben toegebeten. Toen hij weerwoord kreeg, droeg Hyballa zijn spelers op twintig keer op te drukken.

De situatie is inmiddels zo verslechterd, dat de spelersvakbond is ingeschakeld. Donderdag staat een nieuw gesprek met Hyballa en de spelers op de agenda. Volgens BT is de vertrouwensbreuk al niet meer te lijmen. Hyballa was in Nederland trainer van NEC en NAC Breda en schoof zo nu en dan aan bij Studio Voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie