Open Dag van FC Groningen gaat niet door: Een laagdrempelig evenement

Open Dag van FC Groningen gaat niet door: "Een laagdrempelig evenement"

09-07-2021 12:50
45

FC Groningen heeft besloten om dit jaar geen Open Dag te organiseren. Dat besluit is genomen vanwege de coronabeperkingen. 

Algemeen directeur Wouter Gudde baalt dat er dit jaar niets georganiseerd gaat worden. "De Open Dag is een laagdrempelig evenement voor families en iedereen die de FC een warm hart toedraagt. Zonder toegangscontrole of andere beperkende maatregelen. Dat is in deze tijd helaas niet mogelijk, dus hebben we besloten dit seizoen helaas geen Open Dag te organiseren", zegt hij op de clubsite van Groningen.

Groningen speelt zaterdag tegen KRC Genk, maar zonder publiek. "Iedereen wil zo graag het team zien en dat is nog even wachten. De voorbereiding is gewoon niet ideaal. Sportief kunnen we het prima draaien, maar uiteindelijk moeten we een aantal wedstrijden in de regio spelen die toegankelijk zijn voor publiek. We hebben deze voorbereiding te maken met allerlei factoren, maar volgend jaar moeten we wel weer een stap daarin zetten om dichtbij het publiek te spelen", zegt Gudde.