KNVB verwacht volle stadions in Eredivisie, seizoensopener mogelijk verplaatst

KNVB verwacht volle stadions in Eredivisie, seizoensopener mogelijk verplaatst

Gepubliceerd: vrijdag 9 juli 2021 om 21:29vr 09-07-2021 om 21:29

De nieuw aangekondigde coronamaatregelen zouden ook gevolgen kunnen hebben voor de Eredivisie. De maatregelen gelden tot 14 augustus, één dag eerder staat de Eredivisie-start op het programma. De kans bestaat dat de KNVB de openingswedstrijd tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen een dag gaat verplaatsen.

Dat laat een woordvoerder van de voetbalbond weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. De KNVB verwacht bij de Eredivisie-start 'gewoon' voor volle stadions te kunnen gaan spelen. De aangescherpte maatregelen zorgen ervoor dat er bij evenementen, festivals en sportwedstrijden publiek mag zijn, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en de anderhalve meter kan waarborgen.

Wanneer er met coronatesten wordt gewerkt, mag er bij sportwedstrijden twee derde van de capaciteit van het stadion gevuld worden. Deze maatregelen gelden tot 14 augustus. De KNVB verwacht dat er vanaf die datum weer voor volle stadions gespeeld kan gaan worden. Op deze manier zouden de nieuwe maatregelen geen invloed hebben op de Eredivisie-wedstrijden.

De Keuken Kampioen Divisie begint een week eerder en krijgt dus wel met de aangescherpte maatregelen te maken. De eerste speelronde wordt niet voor volle stadions gespeeld. "We hebben lang gewacht op de terugkeer naar volle stadions en het is een flinke domper dat we niet meteen volledig met 100 procent publiek kunnen beginnen", stellen de KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws