Update: Napoli-statement over Lozano-blessure, 'geen reden tot zorgen'

Update: Napoli-statement over Lozano-blessure, 'geen reden tot zorgen'

Gepubliceerd: zondag 11 juli 2021 om 16:58zo 11-07-2021 om 16:58

Mexico is niet goed begonnen aan de Gold Cup. Het elftal van Gerardo Martino kwam in de openingswedstrijd niet langs Trinidad en Tobago (0-0). Dieptepunt was de op het oog ernstige blessure van voormalig PSV-aanvaller Hirving Lozano.

Na tien minuten spelen ging het mis voor Lozano, die hard in botsing kwam met Trinidad en Tobago-keeper Marvin Phillips. Na een duwtje ging hij naar de grond, waarna hij met zijn gezicht hard in aanraking kwam met de knie van Phillips. Lozano werd minutenlang verzorgd op het veld. Met een nekbrace om werd hij per brancard van het veld gehaald.

De Mexicaanse voetbalbond heeft na de wedstrijd laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met Lozano, hij is bij bewustzijn. Jorge Theiler, de assistent-trainer van bondscoach Martino, zag hoe het moment de ploeg beïnvloedde. "We misten daarna veel kansen. Er was één ploeg dominant en dat waren wij. De goal wilde echter niet vallen."

Trinidad en Tobago-keeper Phillips bleek uiteindelijk een grote sta-in-de-weg voor Mexico. Erick Gutiérrez en Edson Álvarez startten in de basis. De wedstrijd werd naast het moment met Lozano nóg twee keer stilgelegd vanwege discriminerende uitspraken van de Mexicaanse supporters vanaf de tribunes. 

Update: Napoli heeft via een officieel statement de eerste zorgen omtrent Lozano weggenomen. De oud-PSV'er liep tegen Trinidad en Tobago een ogenschijnlijk griezelige blessure op, maar volgens Napoli is er 'geen reden tot zorgen'. 'Chucky werd in zijn gezicht geraakt en heeft een blessure bij zijn linkeroog opgelopen', klinkt het. 'Hij zal in de komende uren een MRI-scan ondergaan. Onze dokter Raffaele Canonico houdt contact met de Mexicaanse medische staf.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws