Vitesse versterkt rechterflank en haalt Brighton-verdediger: '#VluggeYapi'

Vitesse versterkt rechterflank en haalt Brighton-verdediger: '#VluggeYapi'

11-07-2021 11:11
32

Romaric Yapi speelt volgend seizoen in het shirt van Vitesse. De twintigjarige Fransman, die ook beschikt over de Ivoriaanse nationaliteit, komt transfervrij over van Brighton & Hove Albion en tekent voor drie seizoenen in Arnhem.

Yapi moet bij Vitesse de rechterflank versterken. Op dit moment heeft Thomas Letsch daar alleen de beschikking over Eli Dasa, die nog tot de zomer van 2022 onder contract staat. De Israëliër staat na zijn sterke vorige seizoen echter in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs. Vitesse hoopt zijn contract echter open te breken deze zomer.

"Ik ben heel blij met mijn transfer naar Vitesse. Het project van deze mooie club spreekt mij erg aan", geeft Yapi aan in een eerste reactie. "Ik ben een rechtsachter met veel snelheid en energie. Ik ben er klaar voor om met mijn harde werk en mentaliteit een goede bijdrage te leveren aan het team. Ik ga alles geven voor de club, mijn teamgenoten en de supporters."

Vitesse is druk bezig de selectie voor komend seizoen op orde te krijgen. Jacob Rasmussen en Loïs Openda worden voor het tweede seizoen op rij gehuurd. Ook Toni Domgjoni, Daan Reiziger en Julian von Moos maakten de overstap naar Arnhem.