'Ik speel zestien seizoenen bij Ajax en wil er nog wat jaartjes aan vastplakken'

'Ik speel zestien seizoenen bij Ajax en wil er nog wat jaartjes aan vastplakken'

12-07-2021 08:01
29

Noussair Mazraoui zag de concurrentie bij Ajax flink toenemen tijdens zijn afwezigheid, maar hij wil komend seizoen dé rechtsback in de Johan Cruijff Arena zijn. De Marokkaanse international voelt zich steeds beter worden tijdens de voorbereiding.

Mazraoui miste een groot deel van het voorbije seizoen. Zo hield een oogblessure hem sinds februari aan de kant, maar nu is hij terug. "Ik heb heel veel arbeid verricht tijdens het trainingskamp. Veel gerend, veel loopjes gedaan. En dat is allemaal probleemloos verlopen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik ben fysiek weer helemaal fit en sta echt heel hard te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen."

Mazraoui wacht wel een concurrentiestrijd met spelers als Devyne Rensch en Jurriën Timber. "Concurrentie is altijd goed. Het zorgt ervoor dat je scherp blijft en niet verslapt. Het is aan mij om te laten zien dat ik in Ajax 1 thuishoor." Hoewel hij ook op het middenveld uit de voeten kan, richt hij zich alleen op de rechtsbackpositie. "Zoals ik er nu over denk, wil ik heel mijn loopbaan op die positie blijven staan."

Contract
Overigens moet Mazraoui ook nog zijn contract verlengen. Zijn zaakwaarnemer steggelt al enige tijd met Ajax over de medio 2022 aflopende verbintenis. "Ik hoop dat ze eruit komen. Ik speel al zestien seizoenen bij Ajax en zou er graag nog wat jaartjes aan vastplakken."