Suriname onderuit in Orlando: Jamaica legt binnen half uur al eindstand vast

Suriname onderuit in Orlando: Jamaica legt binnen half uur al eindstand vast

Suriname heeft een valse start gemaakt in het toernooi om de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Dean Gorré (foto) stond in Orlando binnen een half uur met 2-0 achter tegen Jamaica en kwam die achterstand niet meer te boven.

Gorré stelde vier basisspelers op die actief zijn op de Nederlandse velden: de verdedigend ingestelde Damil Dankerlui (FC Groningen), Sean Klaiber (Ajax), Dion Malone (NAC Breda) en Ridgeciano Haps (Feyenoord). Zij konden echter niet voorkomen dat Jamaica al vroeg in de eerste helft een flink gat had geslagen.

Shamar Nicholson legde na vijf minuten aan vanuit de tweede lijn en schoof de bal voorbij Warner Hahn: 1-0. Nadat Gleofilo Vlijter (Beitar Jeruzalem) een goede kans op de gelijkmaker had gemist, werd het na een klein half uur ook 2-0. Bobby Decordova-Reid verraste Hahn met een knappe volley.

Het bleef in het resterende uur bij deze 2-0 stand. De Natio mag zich nu opmaken voor poulewedstrijden tegen favoriet Costa Rica en Guadeloupe. Costa Rica won maandagnacht (Nederlandse tijd) van Guadeloupe en staat na de eerste speelronde samen met Jamaica bovenaan in Poule C.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s