Donnarumma komt met verklaring: Ik wist niet dat we al gewonnen hadden

Donnarumma komt met verklaring: "Ik wist niet dat we al gewonnen hadden"

13-07-2021 09:54
83

Na de beslissende misser van Bukayo Saka in de EK-finale liep Gianluigi Donnarumma als een ijskonijn over het veld. Zijn manier van juichen bleef niet onbesproken in de media, maar de speler van het toernooi heeft daar wel een verklaring voor.

"Ik wist niet dat we al gewonnen hadden", vertelt hij lacherig tegenover Sky Sport Italia. De Italiaanse goalie was in de veronderstelling dat hij de strafschop van Saka móest pakken, omdat zijn ploeggenoot Jorginho kort daarvoor faalde vanaf elf meter. "Ik liep gewoon weg en checkte of de VAR alles had goedgekeurd, maar toen zag ik mijn ploeggenoten ineens op mij afstormen."

Donnarumma kan er inmiddels om lachen, maar vertelt aangeslagen op de grond te hebben gelegen toen Jorginho miste. De 22-jarige sluitpost nam naast de EK-trofee nog een mooie prijs in ontvangst, namelijk de prijs voor Speler van het Toernooi. De keeper is trots op zijn uitverkiezing, maar het is niet zijn grootste pronkstuk. "Ik moet eerst maar eens beseffen dat we Europees kampioen zijn geworden."