Kuipers kreeg snelle bevestiging na misser Saka: 'Bleef ons gelukkig bespaard'

Kuipers kreeg snelle bevestiging na misser Saka: 'Bleef ons gelukkig bespaard'

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 13:43di 13-07-2021 om 13:43

Laatste update: dinsdag 13 juli 2021 om 14:23di 13-07-2021 om 14:23

Björn Kuipers en zijn team konden vrij snel na de laatste strafschop in de penaltyserie tussen Italië en Engeland opgelucht ademhalen. De arbiter hield er rekening mee dat Gianluigi Donnarumma te vroeg van zijn lijn ging: in dat geval had de beslissende penalty van Bukayo Saka opnieuw genomen moeten worden.

"Gelukkig bleef dat ons bespaard", vertelt de kersverse Bondsridder echter op de persconfentie in Nederland. "Ik kreeg al heel snel de bevestiging: goal correct." Team Kuipers had de strafschoppenserie van tevoren goed doorgenomen en wist wat er moest gebeuren bij de 'wat als' van een van beide goalies. "Als de VAR mij gaat vertellen: you have to retake the penalty, dan moet jij nog maar even terug." 

Kuipers kan hoe dan ook terugkijken op een geslaagde EK-finale. "Er praten weinig mensen over de scheids, dat is het doel." De KNVB is ook trots op de prestaties van de Nederlandse scheidsrechtergilde. 'Hun succes is een inspiratiebron voor jongens en meisjes om ook te gaan fluiten. Velen van hen geven aan Kuipers te zien als hun grote voorbeeld.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws