'Witte rook is in zicht: Van Gaal hakt vrijdag of zaterdag de knoop door'

'Witte rook is in zicht: Van Gaal hakt vrijdag of zaterdag de knoop door'

16-07-2021 07:15
87

Louis van Gaal beslist mogelijk vrijdag of zaterdag of hij voor de derde keer in zijn loopbaan bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De 69-jarige Amsterdammer sprak vorige week voor het eerst met de KNVB, dat zoekt naar een opvolger voor Frank de Boer.

Volgens het Algemeen Dagblad hakt Van Gaal de knoop snel door. Waarschijnlijk vrijdag of zaterdag al. Van Gaal sprak in Portugal met de KNVB en legde diverse voorwaarden op tafel. Het belangrijkste is draagvlak: zien de spelers van Oranje het wel zitten dat hij terugkeert als bondscoach? Na het vertrek van Ronald Koeman was een deel van de spelers daar minder uitgesproken over. Ze kregen inspraak, maar na het mislukte EK zal dat minder zijn.

Het AD acht de kans groot dat Van Gaal zijn jawoord geeft aan de KNVB en aan zijn derde termijn als bondscoach begint. Mocht de spelers achter zijn komst staan, dan zal er een nieuwe staf geformeerd moeten worden. Het AD sluit niet uit dat Van Gaal weer uitkomt bij Danny Blind, die in zijn tweede termijn assistent was. Ook Patrick Kluivert was toen assistent. De inmiddels gestopte Arjen Robben wordt zijdelings ook genoemd.