Misidjan legt uit: 'Als de bakker manager kan worden bij bank, doet hij het ook'

Misidjan legt uit: 'Als de bakker manager kan worden bij bank, doet hij het ook'

17-07-2021 11:00
36

De eerste weken bij FC Twente bevallen Virgil Misidjan goed. De aanvaller heeft net een trainingskamp in De Lutte achter de rug. Misidjan kreeg daar knieklachten, maar hij kan de onrust bij de supporters wegnemen: het is niet ernstig. VoetbalPrimeur spreekt uitgebreid met Misidjan over zijn eerste maand in dienst van Twente.

De klachten die Misidjan heeft vallen mee. Hij trainde afgelopen week apart, maar meer uit voorzorg. "Het gaat goed. Ik moet een beetje rust nemen. De eerste week is voor mij snel gegaan. We speelden een oefenwedstrijd op zaterdag waarin ik vijftig minuten speelde en op dinsdag speelde ik 75 minuten. Misschien was dat iets te veel voor mij. Ik ben twee jaar geleden geopereerd aan mijn knie, dus daar moet ik een beetje voorzichtig mee zijn op de training. Maar ik ben gewoon fit en kan alles spelen!", verzekert Misidjan.

Misidjan (27) speelde voornamelijk in het buitenland. Hij droeg het shirt van het Bulgaarse PFK Ludogorets en het Duitse 1. FC Nürnberg. Niet alleen de manier van spelen is in het buitenland anders, ook het niveau en de intensiteit vragen een stuk meer. "In Bulgarije heb ik veel wedstrijden gespeeld in de voorronde van de Champions League en de Europa League. De Champions League is echt top, dan praat je over het allerhoogste podium. Als je de kans hebt om zoiets mee te maken.. Daar worden wedstrijden echt op details beslist. Een foutje kan meteen fataal zijn. In de Eredivisie wordt niet alles meteen afgestraft, tenzij je tegen Ajax speelt. Je hebt in Nederland tijd om je te ontwikkelen, in de Champions League is dat niet zo. Je moet er daar meteen staan."

"In Duitsland is dat ook zo. Het maakt niet uit of je nou tegen Borussia Dortmund speelt, tegen FC Köln of tegen Fortuna Düsseldorf, iedere week is zwaar. Dat is wat ik vooral merkte in het buitenland: je moet echt iedere week 100% geven en tot het uiterste gaan. Bayern München is kampioen van Duitsland, maar niet zonder moeite. De clubs stonden daar lang dicht bij elkaar. In Nederland is Ajax in januari soms al weg", zegt Misidjan.


Misidjan op 22 februari 2018 in de Europa League-wedstrijd tussen Milan en Ludogorets

'Er was interesse van andere Nederlandse clubs'
De rappe Misidjan verkaste in januari naar Nederland. Hij tekende voor een half jaar bij PEC Zwolle met als doel om daarna weer een buitenlands avontuur aan te gaan. Maar toch is het Twente geworden, ondanks dat er interesse uit het buitenland was. "Mijn zoontje ging naar de peuterspeelzaal en vindt het daar heel leuk. En omdat ik al zolang in het buitenland heb gespeeld vroeg mijn vriendin of ik het niet zag zitten om nog een jaar in Nederland te blijven. Ondanks dat mijn ambitie in het buitenland ligt, besloten we om hier te blijven. Daarna gaan we weer terug naar het buitenland. Maar ik heb ook gewoon een heel goed gevoel in Nederland. Twente is een fantastische club met mooie supporters. De club heeft de ambitie om terug te keren in de top, ik hoop dat ik ze daar bij kan helpen."

Jody Lukoki raakte zwaargeblesseerd en Vaclav Cerny is net terug van een zware blessure. Je zou zeggen dat Misidjan in een gespreid bedje terechtkomt bij Twente, maar zelf ziet hij dat niet zo. "Ik heb nooit zo gedacht. Ik ga altijd van mijn eigen kwaliteiten uit. Voor ik naar Twente ging heb ik met de leiding gesproken over wat het plan was en hoe zij het voor zich zagen met mij. Je hebt nergens de garantie dat je speelt, maar door wat ze met je van plan zijn weet je wel of je kans maakt om te spelen. Het plan klonk goed, we hebben er allebei vertrouwen in. Ik heb gesproken met andere geïnteresseerde clubs in Nederland, maar Twente voelde heel goed. Ik ben hier niet voor niets naartoe gegaan. En je hebt ook concurrentie nodig om wakker te blijven."


Misidjan op 26 juni tijdens de eerste training van Twente

'Geld speelt een rol, maar het gaat vooral om het sportieve'
Bij PEC baalden ze als een stekker van het vertrek van Misidjan. De club deed pogingen om zijn contract te verlengen, maar kon niet op tegen het aanbod van Twente. Daarnaast wist PEC in januari al min of meer waar het aan toe was. "PEC vond het niet leuk dat ik weg ging, maar ik had in januari gezegd dat ik in de zomer verder wilde kijken. Dat had vooral een sportieve reden. Natuurlijk speelt het financiële gedeelte een rol, maar ik wil me vooral sportief ontwikkelen."

PEC-trainer Art Langeler was verbaasd dat Twente in staat was om Misidjan een veel hoger salaris te bieden. "Het blijft best bijzonder dat een club die er financieel best slecht voor staat, nota bene een concurrent van ons, een speler een veel hoger salaris kan bieden. Dat blijft wel zuur", zei hij in de Stentor.

Het argument dat Misidjan voor het geld zou hebben gekozen, wordt door hem weerlegd. Hij staat daar nuchter in. "Als je bakker bent en ineens manager kunt worden bij een bank, dan doe je dat ook. Dan vraagt niemand zich af waarom je dat doet. Maar als een voetballer van de ene naar de andere club gaat, kan het weer niet. Robin Pröpper is van Heracles Almelo naar Twente gegaan. Hij heeft ook heel veel over zich heen gekregen. Al snap ik het gevoel dat de supporters hebben wel."

Misidjan zegt dat vooral het sportieve plan centraal staat. Hij is nu vastberaden om Twente terug te krijgen in de top van de Eredivisie. "Ik ken mijn eigen kwaliteiten en heb er een goed gevoel over. Twente gaf me vanaf het begin vertrouwen en dat wil ik graag terugbetalen."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie