Jeugdig Anderlecht is geen partij voor Ajax: dubbelslag van Haller

Jeugdig Anderlecht is geen partij voor Ajax: dubbelslag van Haller

16-07-2021 21:25
92

Ajax heeft het oefenduel met RSC Anderlecht eenvoudig weten te winnen. De Amsterdammers troffen een jeugdige Belgische ploeg en legden die dankzij twee goals van Sébastien Haller met 0-2 over de knie.

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen de clubs uit de hoofdsteden van België en Nederland is de laatste jaren traditie geworden en dus toog Ajax naar het Lotto Park om de strijd aan te binden met Anderlecht. Die ploeg speelt volgende week al haar eerste competitiewedstrijd, maar tegen de Amsterdammers stuurde trainer Vincent Kompany een jeugdig team de wei in.

Die werden al na een paar minuten verschalkt door Ajax. Een voorzet van Zakaria Labyad werd door Dusan Tadic voor het doel geschept, waar Sébastien Haller op de goede plek stond om de bal in te koppen. Anderlecht leek rijp voor de slacht, maar de mannen van trainer Erik ten Hag werden slordiger en lieten Paars-Wit in de wedstrijd.

Het tweede doelpunt viel pas na de rust en was weer afkomstig van Haller. De Franse Ivoriaan stond op de goede plek toen een teruggetrokken bal van Labyad goed werd ingeschat door Kudus. De Ghanees stapte er namelijk overheen, waardoor zijn spits de verre hoek kon vinden en de eindstand daarmee op 0-2 bepaalde. Door de vele wissels van beide ploegen kwam er nooit meer echt ritme in de wedstrijd.

Voor Anderlecht zit de voorbereiding er op, terwijl Ajax nog een trainingskamp en een aantal grote oefenwedstrijden staat te wachten. De Ajacieden treffen RB Leipzig, Bayern München en Leeds United nog en strijden op 7 augustus om de Johan Cruijff Schaal met PSV.