Bayern en Marseille liggen op de loer: 'Nog jaar knallen bij PSV, dat is het plan'

Bayern en Marseille liggen op de loer: 'Nog jaar knallen bij PSV, dat is het plan'

17-07-2021 07:38
53

Het EK verliep met de nederlaag tegen Tsjechië teleurstellend voor het Nederlands elftal, maar Cody Gakpo kijkt toch met plezier terug op het eindtoernooi. Hij maakte tegen Noord-Macedonië zijn Oranje-debuut. De blik gaat nu op nóg een jaar in het PSV-shirt.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf blikt Gakpo terug op het EK en op zijn debuut. "Uitkomen voor je land is een mijlpaal in je loopbaan. Ik ben blij dat het gebeurd is", vertelt de aanvaller, die niet denkt dat zijn debuut bij Oranje veel verandert aan zijn situatie bij PSV. "Ik heb een heel mooie ervaring gehad deze zomer. Die probeer ik mee te nemen naar PSV en om te zetten in kwaliteit op trainingen en bij wedstrijden."

Aan interesse in Gakpo de laatste tijd geen gebrek. PSV zou een bod van achttien miljoen euro van Lille OSC hebben afgewezen, Bayern München en Olympique Marseille volgen zijn voortgang nauwgezet. Gakpo laat er echter geen gras over groeien. "Een jaar knallen voor PSV. Dat is het plan", zo geeft hij aan.

Galatasaray
Gakpo heeft er nu een week training opzitten na een vrije periode na het EK. Hij verwacht gewoon in de basis te kunen starten in de Champions League-voorronde tegen Galatasaray. "Ik heb niet veel wedstrijden nodig om ritme te voelen. Dat heb ik vorig seizoen wel gemerkt. Met een enkelblessure lag ik er acht wedstrijden uit. Weer terug speelde ik tegen Feyenoord en AZ een helft en daarna met Jong Oranje weer negentig minuten. (...) Iedereen wil de groepsfase van de Champions League halen. Daar gaan we voor en ik denk dat we er klaar voor zijn."