'Scherpen en Veltman zien Brighton-sterkhouder voor bijna 60 miljoen vertrekken'

'Scherpen en Veltman zien Brighton-sterkhouder voor bijna 60 miljoen vertrekken'

Gepubliceerd: zaterdag 17 juli 2021 om 07:56za 17-07-2021 om 07:56

Laatste update: zaterdag 17 juli 2021 om 08:53za 17-07-2021 om 08:53

Arsenal heeft de eerste toptransfer voor het komende seizoen zo goed als afgerond: Ben White (23) komt over van Brighton & Hove Albion. De verdediger kost The Gunners bijna zestig miljoen euro, 58 miljoen om precies te zijn.

Dat melden verschillende Engelse media, waaronder The Athletic en Sky Sports. Vrijdagavond zou er een akkoord zijn bereikt met Brighton over de transfersom van bijna zestig miljoen euro. White kan nu in gesprek met Arsenal over een contract, maar er wordt niet verwacht dat dit problemen op gaat leveren.

Het kostte Arsenal de nodige moeite om White naar het Emirates Stadium te halen. Tot drie keer toe wees Brighton een bod op zijn centrale verdediger af. Arsenal gaf echter niet op en White wil de overstap zelf graag maken. De bijna zestig miljoen euro is het hoogste bedrag dat Arsenal ooit betaalde voor een verdediger.

White is nog op vakantie na het EK met Engeland. Hij maakte geen minuten op het eindtoernooi en bleef daardoor steken op twee interlands. In het shirt van Arsenal hoopt hij zijn kansen op speeltijd in het nationale elftal te vergroten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws