Tadic maakt indruk op Ajax-jongeling: 'Echt op het allerhoogste tempo'

Tadic maakt indruk op Ajax-jongeling: 'Echt op het allerhoogste tempo'

18-07-2021 07:55
36

Kian Fitz-Jim maakt tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk bij Ajax. De achttienjarige middenvelder denkt dat hij weer een stap heeft gezet in zijn ontwikkeling, nadat hij twee jaar geleden overkwam van AZ.

Fitz-Jim merkt dat hij nu goed in zijn vel zit bij Ajax. "Ik voel me nu vrijer. Dat heb ik niet zo heel snel, maar dat gevoel is er nu dus wel. Daar ga ik beter van spelen. Als ik in een omgeving zit met mensen die ik lief heb - met vrienden - dan gaat het beter met me", zegt hij tegen Ajax TV.

"Als ik stilval en alleen op mezelf let, weet ik dat het minder gaat", vervolgt Fitz-Jim. "Ik ben van mezelf niet echt een prater, maar als ik wel lekker met andere mensen bezig ben is dat een goed teken. Ik heb een best wel moeilijk eerste jaar gehad bij Ajax O17. Ik raakte meteen zes weken geblesseerd. De rest van dat seizoen ging niet hoe ik wilde. Sinds een halfjaar zie ik dat het echt steeds beter gaat. En nu zijn we hier…"

Daarmee doelt Fitz-Jim op de voorbereiding, waarin hij al de nodige speelminuten in Ajax 1 maakte. Dat de Amsterdammer op het veld staat met spelers als Dusan Tadic en David Neres doet hem wel wat. "Een aantal jaar geleden stond ik nog voor ze te juichen, nu nog steeds wel. Ik ben echt best een Ajax-fan van mezelf. Dat ik nu samen met hun op het veld sta, vind ik echt mooi."

Vooral de Servische aanvoerder maakt veel indruk. "Hoe hij die warming-up doet, echt op het allerhoogste tempo. Ik keek er gewoon naar op hoe hij dat doet, en ook hoe hij voetbalt."