Nieuwe nummer 10 én 9 bij Feyenoord: 'Ik dacht: nee heb je, ja kun je krijgen'

Nieuwe nummer 10 én 9 bij Feyenoord: 'Ik dacht: nee heb je, ja kun je krijgen'

18-07-2021 19:44 Laatste update: 19:54
Eredivisie 45 Reacties

Dat Feyenoord een nieuw tijdperk ingaat, blijkt wel uit de rugnummerwisselingen in De Kuip. Nieuwkomer Alireza Jahanbakhsh neemt nummer negen over van banneling Nicolai Jörgensen en Orkun Kökcü (foto) is na het vertrek van Steven Berghuis de nummer tien van dienst.

De Eredivisie-topscorer van 2016/2017 heeft ingezet op een transfer en traint sinds de start van de voorbereiding apart. Zijn nummer negen was nog 'bezet', maar gaat na instemming van Jörgensen dus naar de Eredivisie-topscorer van 2017/2018. "Het is een grote verantwoordelijkheid om zijn nummer over te nemen, maar hij wenste me succes", wordt Jahanbakhsh geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Feyenoord pakte zaterdag uit met een ludieke video, waarin Kökcü zijn nieuwe nummer presenteerde in de groepsapp van de selectie. "Ik dacht: nee heb je, ja kun je krijgen", aldus de Turkse EK-ganger. Trainer Arne Slot stemde in met het verzoek, maar maakte Kökcü wel duidelijk dat adel zou verplichten: de ex-nummer 23 kreeg beelden van zijn eigen spel te zien. "Van moment op trainingen die beter moesten. Momenten waarop ik nog een nonchalante bal gaf bijvoorbeeld."

Feyenoord won zaterdag een oefenduel met Werder Bremen en kan nu toewerken naar het Conference League-tweeluik met FC Drita. Tussendoor staan ook nog oefenwedstrijden tegen PAOK Saloniki en ADO Den Haag op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s