Cor Potcast-doelman (26) beëindigt carrière: 'Ik liep hier al twee jaar mee rond'

Cor Potcast-doelman (26) beëindigt carrière: 'Ik liep hier al twee jaar mee rond'

19-07-2021 11:18
27

De deze zomer bij Excelsior vertrokken Maarten de Fockert is profvoetballer af. De 26-jarige sluitpost vergaarde het afgelopen jaar bekendheid vanwege de Cor Potcast, die hij opneemt met collega-profs Bart Vriends en Thomas Verhaar.

In diezelfde Cor Potcast heeft De Fockert bekendgemaakt dat hij een punt achter zijn carrière heeft gezet. De doelman was sinds kort transfervrij en trainde mee met Helmond Sport. "Ik heb echt heel hard getraind en ik was met een paar clubs in gesprek, om daar eventueel volgend jaar aan de slag te gaan. Ik ben gaan meetrainen bij Helmond, met de insteek om elkaar goed te leren kennen en vervolgens daar als eerste keeper heen te gaan. Maar ik heb na een aantal dagen besloten om een punt achter mijn voetbalcarrière te zetten."

De Fockert keepte in het verleden bij sc Heerenveen, VVV-Venlo en Go Ahead Eagles. Hij streek in 2018 bij Excelsior neer, maar was daar meestal tweede keus achter Alessandro Damen. "Het is niet heel abrupt, het is iets waar ik al een jaar of twee, tweeënhalf mee loop. Dat ik gewoon niet zo heel veel plezier meer heb in het voetballen. Ik dicht het altijd toe aan mijn situatie bij Excelsior, dat ik weinig speelde. Sommige dingen in de communicatie gingen niet helemaal zoals ik het voor ogen had en ik voelde me niet altijd even belangrijk voor de ploeg. Ik stond best vaak op het veld, dat ik dacht: wat ben ik nou eigenlijk aan het doen, man? Ik ben blij als het straks klaar is."

Dat gevoel verdween ook niet toen De Fockert zich in Helmond meldde, waardoor de doelman heeft besloten om te stoppen. Collega Verhaar keerde het betaald voetbal eerder deze zomer al de rug toe: hij verruilde Excelsior voor de amateurs van AFC. Sparta-verdediger Vriends is nu de enige actieve prof in het Cor Potcast-team.