Heitinga krijgt de kans bij Jong Ajax: 'Ik heb de werkwijze van Ten Hag gezien'

Heitinga krijgt de kans bij Jong Ajax: 'Ik heb de werkwijze van Ten Hag gezien'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 11:54di 20-07-2021 om 11:54

John Heitinga heeft zijn officieuze debuut als trainer van Jong Ajax gemaakt. De voormalig verdediger, die vorig seizoen nog de Onder 19 van de Amsterdammers trainde, kijkt uit naar een nieuwe uitdaging.

De beloften van Ajax verloren met 4-1 van FC Emmen, maar dat kon het goede gevoel bij Heitinga niet bederven. Vorig jaar was de Amsterdammer al assistent van trainer Mitchell van der Gaag en nu staat hij zelf voor de groep. "Het is een goede stap voor mijn ontwikkeling", zegt hij tegenover de clubkanalen. "Als jonge trainer zal ik ook mijn fouten maken, maar het mooie is dat je bij Jong Ajax de mogelijkheid krijgt om te leren."

Vorige week was de gewezen stopper ook van de partij toen het eerste elftal op trainingskamp ging in De Lutte. "Ik heb de werkwijze van Erik ten Hag gezien. Dat is voor mij heel interessant. Het is mooi om dat teamproces van dichtbij mee te maken en we kunnen dit ook weer vertalen richting Jong Ajax. Uiteindelijk willen we dat de stap van Jong richting Ajax 1 kleiner wordt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws