Van Beek: 'Dicht bij transfer naar Monaco, in de voorselectie van Oranje...'

Van Beek: 'Dicht bij transfer naar Monaco, in de voorselectie van Oranje...'

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 16:20di 20-07-2021 om 16:20

Sven van Beek wil vooruit bij sc Heerenveen. De verdediger kende bij Feyenoord hoge pieken en diepe dalen en richtte zich bij Willem ll langzaam weer op. Heerenveen legde hem maandag voor twee jaar vast.

Willem ll huurde Van Beek van Feyenoord. In Rotterdam had de verdediger geen toekomst meer. "Daarna ben ik met meerdere clubs in gesprek gegaan om te kijken welke stap het beste bij me zou passen", citeert Voetbal International Van Beek tijdens een perspresentatie. "Heerenveen vind ik interessant omdat het een club is die altijd mooi voetbalt en volgens mij de potentie heeft om hoger te eindigen dan vorig jaar is gebeurd. Er zit meer in deze selectie dan eruit is gekomen."

Van Beek hoopt bij Heerenveen de weg naar boven weer te vinden. Bij Feyenoord werd de verdediger bestempeld als toptalent, een droomtransfer naar AS Monaco was dichtbij, het Nederlands elftal lonkte, maar daarna ging het mis. Van Beek kreeg te maken met een vormcrisis en was vaak geblesseerd. "De afgelopen jaren zijn heel moeilijk voor me geweest, persoonlijk en sportief."

"Iedereen zag me als het talent van Feyenoord, maar er gebeurde telkens iets", zegt hij. "Dat is heel zwaar. Er zijn dagen geweest waarop ik dacht: waar doe ik het voor? Ik stop ermee, het komt niet meer goed. Maar de mensen om me heen spraken me moed in. Daardoor heb ik de knop om kunnen zetten en ben ik weer van het spel gaan genieten. Ik was dicht bij een transfer naar AS Monaco, zat in de voorselectie van Oranje. Helaas zijn er dingen gebeurd die ik niet in de hand heb gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws