AZ legt Reus (19) tot 2023 vast: 'Afgelopen seizoen bijzondere dingen meegemaakt'

AZ legt Reus (19) tot 2023 vast: 'Afgelopen seizoen bijzondere dingen meegemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 00:01wo 21-07-2021 om 00:01

AZ heeft Beau Reus beloond. De negentienjarige keeper zette dinsdag zijn contract tot medio 2023. Het is het eerste profcontract dat Reus tekent.

Reus mocht al een paar keer ruiken aan het eerste elftal van AZ. Sinds dit seizoen behoort hij tot de selectie van trainer Pascal Jansen. AZ beloont hem nu met een contract. "Dit is de ultieme beloning voor het harde werken", zegt Reus op de clubsite van AZ.

"Vanaf het moment dat je in de AZ Jeugd speelt doe je er alles aan om het eerste team te halen. Mooi dat dit nu is gelukt. Het afgelopen seizoen heb ik bijzondere dingen meegemaakt. Ik ben bij Jong AZ gedebuteerd in het betaald voetbal, heb veel wedstrijden gespeeld en weet nu wat er gevraagd wordt op dit niveau. De komende jaren wil ik mezelf zoveel mogelijk blijven ontwikkelen, zodat ik uiteindelijk in aanmerking kom voor officiële speelminuten in AZ 1", zegt Reus.

"Het is mooi dat er nu nog een Alkmaarder bij de selectie zit", zegt technisc directeur Max Huiberts. "Beau is een jongen uit de eigen opleiding en kan de komende jaren ervaring opdoen. We hopen dat hij zich op deze voet blijft ontwikkelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws