Til op zijn plek bij Feyenoord: 'Dat zal me stuk minder Amsterdams maken'

Til op zijn plek bij Feyenoord: 'Dat zal me stuk minder Amsterdams maken'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 09:15wo 21-07-2021 om 09:15

Guus Til kan niet wachten om in een volle Kuip te spelen. De aanwinst van Feyenoord denkt dat hij goed bij de Rotterdamse club past, hoewel hij zelf een Amsterdammer is.

"Ik zou mezelf niet willen definiëren als een ras-Amsterdammer of zo", reageert Til in gesprek met Voetbal International. "Ik kom uit Zuidoost, de Bijlmer, dat is een losstaand stuk in de stad. In het centrum kwamen we nooit. Je kunt die wijk ook niet vergelijken met andere delen van de stad. Zuidoost staat tot, bijvoorbeeld, Oud-Zuid als de Noord- tot de Zuidpool. Ik heb ook geen achtergrond bij Ajax, dus dat zal me ook al een stuk minder Amsterdams maken, hoewel ik wel alles heb meegekregen dat hoort bij het opgroeien in een grote stad."

Til kan niet wachten op zijn eerste officiële duel voor Feyenoord. "Ik heb nog nooit in De Kuip gewonnen, dat deed AZ pas toen ik weg was. Ik ben altijd wel onder de indruk geweest van het stadion en toch ook de supporters. Ik weet nog dat toen ik vroeger met de jeugd van AZ op Varkenoord had gespeeld en we terugreden naar huis, mijn vader in de auto al zei: 'Dit is toch wel een indrukwekkende club, hoor'. Vandaar dat ik ook niet twijfelde toen Feyenoord zich meldde. In alles voelt dit als een goede stap. Ik ken de trainer, de club wil vooruit en ik kan gaan spelen. Meer dan dat heb ik niet nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws