'Ik heb tegen AZ gezegd met wie ik in gesprek ben en hoe dat ervoor staat'

21 juli 2021 om 16:26
Laatste update: 21 juli 2021 om 16:45

Teun Koopmeiners is nog altijd speler van AZ, maar is niet van plan om zijn kont tegen de krib te gooien en een transfer te forceren. Hij geeft toe met meerdere clubs in gesprek te zijn.

Atalanta Bergamo, SSC Napoli en Stade Rennes zijn serieus voor Koopmeiners, die de knoop nog niet heeft doorgehakt. AZ weet hoe hij erin staat en andersom is dat ook zo. Koopmeiners zegt tegen Voetbal International dat het door de coronasituatie 'gewoon wat meer tijd kost'. 

"Ik ben geen speler die blessures gaat faken of rare spelletjes speelt. Ik heb aan de club verteld met wie ik gesprek ben en hoe dat ervoor staat", zegt Koopmeiners. "We hebben continu nauw contact gehad wanneer clubs zich gemeld hebben. We hebben afgesproken dat ik blijf aangeven hoe mijn hoofd erbij staat en dat zij aangeven wat ze van me verwachten. Dat loopt tot nu toe heel prettig."

AZ verwacht dat Koopmeiners zich keurig op blijft stellen en gas blijft geven voor de club waar hij onder contract staat. De club snapt zijn situatie. "Zij zijn als club ook bezig met een proces, dat gaat gewoon door. Dus het is niet de bedoeling dat jij hier met een compleet andere agenda gaat lopen. Ik heb gezegd dat dat niet het geval is. Ik draai gewoon mee. In principe ben je nog altijd werkgever en werknemer en hoor je je dus ook gewoon te melden."

"Er zijn clubs waar ik nu al had kunnen zitten, bij wijze van spreken. Maar toen kwamen er nog meer clubs, dat speelt ook. In die zin is het een luxeprobleem, dat maakt het lastiger, want je gaat toch weer gesprekken voeren en nadenken. Voordat al die gesprekken zijn ingepland, gaan er weer dagen of weken overheen. De reacties van alle verschillende partijen kosten ook weer tijd. Maar goed, AZ weet welke clubs geïnteresseerd zijn en concreet om tafel willen zitten", zegt Koopmeiners.