Schmidt zet vice-captain Gakpo op de bank: 'Alleen een paar minuten met Oranje'

Schmidt zet vice-captain Gakpo op de bank: 'Alleen een paar minuten met Oranje'

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 20:38wo 21-07-2021 om 20:38

PSV-trainer Roger Schmidt benoemde Cody Gakpo deze week tot vice-aanvoerder van zijn team, maar laat de geboren Eindhovenaar woensdag tegen Galatasaray op de bank beginnen. De EK-ganger wordt het geheime wapen van PSV, kondigt Schmidt aan.

Gakpo sloot later aan tijdens de PSV-voorbereiding en moet volgens Schmidt rustig gebracht worden. "Hij is pas één week weer in training en zijn laatste wedstrijd in clubverband was tegen FC Utrecht (op 16 mei, red.)", aldus de Duitser in gesprek met RTL7. "Hij heeft alleen maar een paar minuten met de nationale ploeg gespeeld", doelt hij op de EK-wedstrijd tussen Nederland en Noord-Macedonië, waarin Gakpo zijn interlanddebuut maakte.

De aanvaller moet in eerste instantie voorrang verlenen aan het viertal Yorbe Vertessen, Noni Madueke, Eran Zahavi en Mario Götze. Maar het heeft er alle schijn van dat hij later in de wedstrijd alsnog zijn opwachting zal maken. "Om wat frisse benen erin te brengen, wanneer zij wat vermoeider raken. Ik denk dat dit de beste manier is om met hem om te gaan."

PSV en Galatasray trappen woensdag om 21.00 uur af. De return in Istanbul is één week later en de winnaar van het tweeluik treft Celtic of FC Midtjylland in de derde Champions League-voorronde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Rekent PSV over twee duels af met Galatasaray?

(3936 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws