Horroravond voor Kudus: 'Als ik terugdenk, pfff, was heel snel voorbij'

Horroravond voor Kudus: 'Als ik terugdenk, pfff, was heel snel voorbij'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 12:40do 22-07-2021 om 12:40

Mohammed Kudus ging bij Ajax als de bliksem, maar op 20 oktober vorig jaar ging het mis. De Ghanees raakte in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool geblesseerd aan zijn knie en moest maanden toekijken. Een vreemde gewaarwording voor Kudus, die nog nooit geblesseerd was.

Kudus werd door Ajax voor negen miljoen euro overgenomen van FC Nordsjaelland en liet een sterke indruk achter in zijn eerste maanden in Amsterdam. Hij wilde graag Champions League spelen en zag zijn droom uitkomen, maar het kreeg wel een zure nasmaak. "Als ik terugdenk aan die avond, pfff", zegt Kudus tegen Voetbal International. "De Champions League is het allerhoogste dat er bestaat. De hymne gaf me een magisch gevoel en vervolgens spelen tegen Liverpool. Ik kon mijn geluk niet op. Hier had ik mijn hele leven naar toegewerkt. Maar het was ook al heel snel voorbij."

Kudus stond maanden aan de kant, nog nooit had hij zoiets meegemaakt. "Voor mij is voetbal het allermooiste wat er is. Het voelt nu ook als een nieuwe start. Afgelopen seizoen ben ik mentaal getest en dat heeft zo moeten zijn. Het klinkt misschien gek want een voetballer moet voetballen, maar de blessure was goed voor mijn ontwikkeling. Als sportman en als mens. Ik was nog nooit in mijn leven geblesseerd geweest. Alles was vanzelfsprekend. Als ik een bal zag, kon ik erachteraan rennen, mezelf uitleven, zonder dat ik ergens pijn voelde."

Hij had er moeite mee om zijn ploeggenoten op tv te zien. "Daar had ík moeten staan, dacht ik natuurlijk vaak, maar het heeft zo moeten zijn. Ik ben niet alleen fysiek, maar ook mentaal op de proef gesteld. Of ik geslaagd ben voor de test? Ja, dat gevoel heb ik zeker. Het afgelopen seizoen was geen verloren jaar voor mij, zeker niet. Ik ben mentaal ijzersterk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws