Brazilië en Antony geven Olympische droom vorm met zege op Duitsland

22-07-2021 16:31
30

Brazilië is het Olympisch voetbaltoernooi uitstekend begonnen. De Zuid-Amerikanen, waar Ajacied Antony in de basis stond, wonnen in een aantrekkelijk duel met 4-2 van Duitsland.

In de eerste helft besliste Brazilië de wedstrijd al en dat was mede te danken aan Antony. Hij bereidde de 1-0 van Richarlison voor door de Everton-aanvaller de diepte in te sturen en vrij voor de keeper te zetten. In tweede instantie werd de openingstreffer aangetekend.

Nog binnen het half uur had Richarlison ook zijn tweede en derde doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Pas in de tweede helft kon Die Mannschaft een vuist maken en kwam het via Nadiem Amiri en ex-Spartaan Ragnar Ache terug tot 3-2, maar Paulinho maakte er in blessuretijd nog 4-2 van.

Op dat moment was Antony al vervangen door de maker van het vierde Braziliaanse doelpunt. Dat gebeurde een kwartier voor tijd. Het voetbaltoernooi op de Spelen bij de mannen is een veredeld jeugdtoernooi. Alle landen mogen drie dispensatiespelers meenemen die ouder zijn dan 23. Hattrickheld Richarlison is zo'n speler.