Breaking news

Manchester United bevestigt: Rangnick tussenoplossing na ontslag Solskjaer

Van Gaal gefileerd: 'Soms krijg ik nachtmerries als ik er weer aan denk'

Van Gaal gefileerd: 'Soms krijg ik nachtmerries als ik er weer aan denk'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 17:52do 22-07-2021 om 17:52

Rafael da Silva heeft weinig goede herinneringen aan Louis van Gaal. De Braziliaanse rechtsback speelde bij Manchester United onder de Nederlandse oefenmeester en denkt met ongelukkige gevoelens terug aan die tijd.

Rafael speelde, net als tweelingbroer Fábio, al bij United toen Van Gaal in 2012 werd aangesteld. De Braziliaanse verdediger had het gevoel alsof hij niks goed kon doen. "Hij was gewoon geobsedeerd", zegt hij in zijn boek, waar hij een interview over gaf aan Talk of the Devils. "Ik speelde heel goed tegen West Ham United, maar ik weet zeker dat hij me eigenlijk niet op wilde stellen. Ik denk dat Ryan Giggs me daar geholpen heeft."

Complimenten hoefde Rafael vervolgens niet te verwachten. "Hij maakte een video van de wedstrijd en ik was heel blij, omdat ik goed gespeeld had en misschien wel man van de wedstrijd was. Ik gaf een assist en die goal kwam op een gegeven moment in de video. Toen dacht ik dat hij iets goeds over me zou zeggen, maar hij vroeg zich alleen maar af waarom ik een voorzet met een stuit had gegeven."

De Braziliaan probeert zo min mogelijk aan zijn periode onder de toekomstig bondscoach van Oranje terug te denken. "Hij zei dat het geen goede voorzet was en vroeg me waarom ik dat deed. Ik keek hem aan en vroeg me af waar hij het over had. Ik gaf een assist, maar hij zei dat het een slechte voorzet was! Soms heb ik nog nachtmerries als ik aan die tijd terugdenk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws