Manchester United heeft transfernieuws: Sancho-move eindelijk definitief

Manchester United heeft transfernieuws: Sancho-move eindelijk definitief

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 14:09vr 23-07-2021 om 14:09

De transfer van Jadon Sancho naar Manchester United is afgerond. Er was al een principe-akkoord tussen United en Borussia Dortmund, maar de Engelse vleugelaanvaller moest nog medisch gekeurd worden voordat de deal definitief werd.

United had ruim drie weken geleden al een principe-akkoord met Dortmund bereikt over Sancho. De 21-jarige aanvaller moest na het EK zijn medische keuring alleen nog ondergaan. Sancho heeft die doorstaan, waardoor hij zich nu officieel speler van Manchester United mag noemen. Dortmund is al bezig met het aantrekken van een opvolger: Donyell Malen moet binnen afzienbare tijd de overstap naar Duitsland maken.

The Red Devils betalen inclusief bonussen een transfersom van 85 miljoen euro voor Sancho. In Manchester heeft hij zijn handtekening gezet onder een vijfjarige verbintenis. "Ik zal Dortmund altijd dankbaar zijn dat ze me de kans hebben gegeven om daar te voetballen", vertelt Sancho tegenover de clubkanalen van United na zijn transfer. "Ik wist alleen dat ik op een dag naar Engeland zou terugkeren. De kans om bij United te spelen is een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om in de Premier League te presteren."

Manager Ole Gunnar Solskjaer is uiteraard blij met de komst van Sancho. "Jadon is een type speler die ik bij de club wil hebben. Hij zal de komende jaren een belangrijk onderdeel van mijn team vormen. Ik kijk ernaar uit om hem op te zien bloeien. Old Trafford zal voor hem de plek zijn die hij nodig heeft om zijn talent te laten zien. Voor een speler van zijn leeftijd heeft Jadon al veel bereikt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws