Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

Stadsbestuur Den Haag geeft noodlijdend ADO Den Haag een lening

Stadsbestuur Den Haag geeft noodlijdend ADO Den Haag een lening

Gepubliceerd: vrijdag 23 juli 2021 om 17:15vr 23-07-2021 om 17:15

Een reddingsboei voor ADO Den Haag. Het stadsbestuur heeft de club een overbruggingslening gegeven, bedoeld om een faillissement te voorkomen.

Dat laat het stadsbestuur vrijdag weten. Het noodlijdende ADO staat op de rand van een faillissement. De Chinese eigenaar United Vansen wil de club verkopen, maar komt er maar niet uit met potentiële kopers. 'Ondertussen wordt de financiële situatie van ADO steeds penibeler en heeft de rechter een herstructureringsdeskundige aangesteld die moet proberen een acuut faillissement te voorkomen', schrijft Omroep West. 

De gemeente heeft ADO een lening verstrekt van naar verluidt 500.000 euro. Met dat bedrag moet de club de komende periode zien te overbruggen, tot er een nieuwe eigenaar is. 'ADO vervult een sportieve en maatschappelijke functie in de stad', staat in de brief van de gemeente.

'Daarnaast heeft de gemeente een zakelijk belang bij de voortzetting van de huurrelatie inzake het stadion. De gemeente is geruime tijd eigenaar van het stadion, het hoofdgebouw inclusief de commerciële ruimten en de verschillende parkeerterreinen en heeft sinds het seizoen 2020/2021 ervoor gezorgd dat ADO in staat is om weer op een natuurgrasmat hun wedstrijden te spelen. Derhalve is het van belang dat de gemeente een kredietfaciliteit beschikbaar stelt die kan bijdragen aan het voortbestaan van ADO.'

Het krediet loopt tot 31 augustus 2021. De club moet voor die datum een nieuwe eigenaar gevonden hebben.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws