'Over drie weken begint de competitie: kan zijn dat mijn centrale duo dan weg is'

'Over drie weken begint de competitie: kan zijn dat mijn centrale duo dan weg is'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 10:17za 24-07-2021 om 10:17

Laatste update: zaterdag 24 juli 2021 om 10:36za 24-07-2021 om 10:36

RKC Waalwijk dreigt drie weken voor de start van het Eredivisie-seizoen zijn centrale verdedigingsduo nog kwijt te raken. Volgens het Brabants Dagblad is de kans groot dat Ahmed Touba nog een stap gaat maken, terwijl ook zijn kompaan Melle Meulensteen mogelijk een transfer gaat maken.

Touba kwam vorige zomer over van Club Brugge, maakte een prima indruk tijdens zijn eerste Eredivisie-seizoen en staat nog tot 2023 onder contract. Meulensteen speelt al sinds 2018 in Waalwijk en ligt één jaar langer vast. Het BD weet dat voor beide centrale verdedigers 'behoorlijk wat belangstelling is', met name voor Touba. 'Van de Belgische Algerijn is het helemaal onwaarschijnlijk dat hij er aan het begin van de competitie nog bij is.'

De speler zelf weet dat hij nog ruim de tijd heeft. "Het is moeilijk nu met corona, dus moet ik even wachten. Daar word ik niet nerveus van, want de markt is nog tot september open", klinkt het. Touba denkt dat een eventueel vertrek op te vangen is door RKC. "Ik heb vertrouwen in Mo en Frank (Allach en Van Mosselveld, technisch en algemeen directeur in Waalwijk, red.), zij hebben Melle en mij ook binnengehaald. Zoiets kunnen ze opnieuw doen."

Kersvers trainer Joseph Oosting ziet de bui echter al hangen. "Over drie weken begint de competitie (met een thuiswedstrijd tegen AZ op 14 augustus, red.), dan kan het zo zijn dat mijn hele centrale duo weg is", vertelt hij. "Het moge duidelijk zijn: als die twee mannen wegvallen dan heb ik een probleem. Ik ben realistisch: dat kan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat RKC zich handhaven?

Ja, rechtstreeks
33%
Ja, via de play-offs
26%
Nee
40%
(798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws