Update: dubbele Franse slag voor productief FC Emmen, aanwinst 13 én 14 binnen

26 juli om 12:32
Laatste update: 26 juli om 12:30

FC Emmen blijft bijzonder actief op de transfermarkt. Volgens RTV Drente zijn nu ook twee Fransen onderweg naar De Oude Meerdijk. Verdediger Arnaud Luzayadio en middenvelder Azzedine Toufiqu worden aanwinsten nummer dertien en veertien.

Luzayadio en Toufiqu waren al twee weken op proef bij Emmen. Ze speelden vorige week mee in het oefenduel met Jong Ajax (4-1). De 21-jarige rechtsback Luzayadio en de 22-jarige middenvelder Toufiqui speelden beide in de jeugd van Paris Saint-Germain. Ze gingen daarna allebei in de Ligue 2 aan de slag: laatstgenoemde maakte de overstap naar Caen, terwijl de verdediger bij Orléans terecht kwam. 

Mogelijk hoeft Emmen niet lang te wachten op versterking nummer vijftien. Giovanni De La Vega is op proef bij de selectie van coach Dick Lukkien. De 21-jarige aanvallende middenvelder is transfervrij. De Nederlander met Chileense roots speelde in de jeugd van Ajax en FC Utrecht. Voor die laatste club kwam hij afgelopen seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Emmen zou met het Franse duo 23 spelers onder contract hebben staan na de degradatie uit de Eredivisie. De La Vega kan nummer 24 worden.

Update: FC Emmen heeft zijn dertiende en veertiende slag van deze transferperiode geslagen. De Eredivisie-degradant heeft Luzayadio en Toufiqu na hun proefperiode een contract voorgeschoteld: beide Fransmannen hebben voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een seizoen. "Arnaud en Azzeddine hebben een prima indruk achtergelaten, zowel op trainingen als in de oefenwedstrijden tegen Jong Ajax en Heracles Almelo", laat technisch manager Michel Jansen weten. "We zijn erg blij dat deze Fransmannen komend seizoen ons rood-wit zullen dragen."