FC Twente trekt na 120 minuten voetbal aan het langste eind tegen ADO

24-07-2021 16:38
24

ADO Den Haag en FC Twente hebben zaterdagmiddag een grote oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Twente trok na maar liefst 120 (!) minuten aan het langste eind in het Cars Jeans Stadion: 2-4.

De wedstrijd bestond uit een keer 75 minuten, met na 45 minuten een kwartier rust, en nog eens 45 minuten, bedoeld om zoveel mogelijk spelers zo fit mogelijk aan de start van de competitie te laten verschijnen. De wedstrijd zou eerst twee keer 75 minuten duren, maar door blessures bij ADO is er een half uur afgehaald.

In een rommelige openingsfase had Twente het meeste de bal, maar dat leverde amper dreiging op voor ADO. Bij de Hagenaars was het echter niet veel beter, maar toch kwam de ploeg van Ruud Brood op voorsprong. Na een klein half uur opende Stem Steijn de score op aangeven van Vicente Besuijen, die weer profiteerde van een puike uittrap van doelman Luuk Koopmans. Pas na 45 minuten ontstond het eerste serieuze gevaar van Twente.

Kort na de onderbreking rammelde Twente op de ADO-poort. Thijs van Leeuwen kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar raakte op een meter van de doellijn de lat. Amper een minuut later was het alsnog raak: Ramiz Zerrouki tikte de gelijkmaker binnen. Het kwam de wedstrijd absoluut ten goede. Lars Unnerstall pareerde van dichtbij een mogelijkheid van Besuijen, waarna Zerrouki een door Van Wolfswinkel versierde vrije trap in de kruising jaagde.

Daarna was het woord lang aan ADO. Steijn mikte rond het uur maar net naast, om kort daarna alsnog de 2-2 binnen te jagen. ADO presenteerde zich op basis van de tweede helft als een Eredivisie-waardige ploeg. Er werden geen grote kansen meer gecreërd en dus ook niet meer gescoord.

'Tweede' wedstrijd
Na een ombouwpauze van een minuut of tien was het in de tweede wedstrijd de beurt aan twee andere elftallen. Twente kwam daarin al vroeg op voorsprong door de net ingebrachte Jayden Oosterwolde. Het slordige ADO sneed zichzelf regelmatig in de vingers en dat koste de ploeg de 2-4 van Nathan Markelo, die de wedstrijd besliste.