Streppel geeft proefspeler aanvoerdersband: 'Wass ist dies? Heel slecht Duits hè?'

Streppel geeft proefspeler aanvoerdersband: 'Wass ist dies? Heel slecht Duits hè?'

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 21:55za 24-07-2021 om 21:55

Roda JC-trainer Jurgen Streppel stond na de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk van vrijdag lachend voor de camera van ESPN. De Duitse verdediger Florian Mayer mocht de aanvoerdersband dragen, hoewel hij nog niet eens in dienst is van Roda JC: Streppel probeert hem naar eigen zeggen nu al te 'prikkelen'.

De bij Borussia Mönchengladbach opgeleide Mayer sloot begin juli als proefspeler aan bij Roda. De deal was vrijdag dus nog niet beklonken, maar Streppel houdt hem er graag bij, mits Mayer zich op een aantal punten nog verbetert. "Hij heeft gewoon kwaliteiten, maar hij moet meer gaan praten", aldus de trainer. "Ook lastig, want hij kent de taal nog niet, enzovoort enzovoort. Dus ik probeer hem zo wel een beetje te helpen."

Dat heeft Streppel dus gedaan door de band aan Mayer te overhandigen. De overige spelers konden er volgens hem wel om lachen. "Pflücke, de andere Duitse jongen, die begon natuurlijk te lachen. Wass ist dies? Of dat is wel heel slecht Duits hè... Nee, de jongens lachen erom en dat tekent wel de groep."

Roda verloor overigens 2-4 van RKC. Mayer was één van de spelers die in de rust werden gewisseld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws