Antisemitische Berghuis-muurschildering verwijderd, Feyenoord veroordeelt incident

Antisemitische Berghuis-muurschildering verwijderd, Feyenoord veroordeelt incident

Gepubliceerd: zaterdag 24 juli 2021 om 22:16za 24-07-2021 om 22:16

Feyenoord heeft opnieuw stelling genomen naar aanleiding van beledigingen aan het adres van Steven Berghuis. De naar Ajax vertrokken linkspoot werd afgebeeld in een antisemitische muurschildering in Rotterdam.

Stadsbeheer Rotterdam heeft direct opdracht gegeven om de afbeelding te verwijderen. "Dit moest gelijk weg. Dat was duidelijk", wordt een woordvoerder geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dit was zo schokkend en discriminerend dat we hem direct hebben weggehaald."

Feyenoord heeft ook bij monde van woordvoerder Raymond Salomon gereageerd op het incident. Hij veroordeelt de muurschildering in felle bewoordingen. "Dit moet echt stoppen", aldus Salomon tegenover het AD. Hij spreekt van 'figuren' die op een 'wanstaltige manier' aandacht willen trekken. "Wij nemen hier op alle mogelijke manieren afstand van."

Berghuis rondde deze week zijn geruchtmakende transfer af. Op dat moment was er al een foto van een beledigend en bedreigend spandoek rondgegaan op social media. Feyenoord wijdde er een officieel statement via de officiële kanalen aan. 'Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen', liet de club toen weten.

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws