Liverpool laat kind van de club na zestien jaar en vijf uitleenbeurten gaan

Liverpool laat kind van de club na zestien jaar en vijf uitleenbeurten gaan

24-07-2021 23:31 Laatste update: 25-07-2021 00:11
26

Liverpool heeft op de late zaterdagavond een kind van de club uitgezwaaid. Harry Wilson heeft al de nodige omzwervingen achter de rug, maar laat Anfield na zestien jaar definitief achter zich, maken The Reds bekend.

De 24-jarige Welshman, op de foto met nummer acht, doorliep de volledige jeugdopleiding van Liverpool, maar wist er nooit door te breken. Tegenover zijn twee officiële optredens namens de hoofdmacht staan vijf uitleenbeurten, bij Crewe Alexandra, Hull City, Derby County, Bournemouth en Cardiff City.

Nu heeft Liverpool hem definitief van de hand gedaan: Fulham wordt zijn nieuwe werkgever. 'Iedereen bij deze club wil Harry graag bedanken voor zijn bijdragen. We wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige carrière', laat de vorig seizoen onttroonde Premier League-kampioen weten.

Fulham heeft overigens een productieve zaterdag achter de rug. De Londense Premier League-degradant heeft niet alleen Wilson, maar ook Paulo Gazzaniga vastgelegd: de Argentijnse keeper was transfervrij na zijn vertrek bij stadgenoot Tottenham Hotspur.