Breaking news

LIVE: PSV jaagt na fraaie openingsgoal van Gakpo op snelle 0-2 in Deventer

Ajax is Álvarez langer kwijt: Mexicanen stoten door naar halve finale Gold Cup

Ajax is Álvarez langer kwijt: Mexicanen stoten door naar halve finale Gold Cup

Gepubliceerd: zondag 25 juli 2021 om 08:32zo 25-07-2021 om 08:32

Ajax kan voorlopig nog niet beschikken over Edson Álvarez. De 23-jarige verdedigende middenvelder heeft met Mexico de halve finale van de Gold Cup bereikt door Honduras met 3-0 te verslaan.

Álvarez had opnieuw een basisplaats bij Mexico, dat verder onder meer aantrad met Héctor Moreno (ex-AZ en ex-PSV) en Jesús Corona (ex-FC Twente). El Tri had geen kind aan Honduras en besliste het duel in een tijdsbestek van iets meer dan tien minuten in de eerste helft. Rogelio Funes Mori kopte na 26 minuten raak, vijf minuten later verdubbelde Jonathan dos Santos de voorsprong en Orbelín Pineda maakte er 3-0 van.

Daarna nam Mexico de voet van het gaspedaal, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Het betekent voor Ajax dat Álvarez, die in verband wordt gebracht met Stade Rennes, voorlopig niet terugkeert in Amsterdam. De Mexicanen nemen het op 30 juli in de halve eindstrijd op tegen Costa Rica of Canada.

Ook Qatar is zeker van een plekje bij de laatste vier. De WK-gastheer, die op uitnodiging meedoet aan de Gold Cup, versloeg El Salvador met 3-2. De volgende tegenstander komt uit het treffen tussen Jamaica en de Verenigde Staten. De finale wordt op 2 augustus gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws