Slot spreekt duidelijke taal na Berghuis-bedreigingen: 'Steun deze jongens'

26 juli om 06:15
Laatste update: 28 juli om 13:48

Feyenoord-trainer Arne Slot veroordeelt de bedreigingen en verwensingen aan het adres van Steven Berghuis. De gemeente Rotterdam moest een onsmakelijke antisemitische muurschildering laten verwijderen waarop Berghuis afgebeeld werd met een keppeltje en een haakneus. De tekst 'Joden lopen altijd weg' stond daarbij.

Tim van Duijn
ROTTERDAM

De frustratie zit diep bij veel supporters van Feyenoord, die Berghuis naar aartsrivaal Ajax zagen vertrekken. "Dit keur ik van alle kanten af, ik vind het echt verschrikkelijk. Ik ken Steven inmiddels een beetje, ik vind het verschrikkelijk dat dit gebeurt", zegt Slot.

Feyenoord nam afstand van zowel de muurschildering als het spandoek dat vorige week circuleerde op social media. Daarop stond de naam van Berghuis in een rijtje met Peter R. De Vries en 'Polletje'. 'Polletje' is Ajax-supporter Martin van de Pol, die dit jaar geliquideerd werd. De Vries overleed anderhalve week geleden aan de gevolgen van een schietpartij.

"Feyenoord moet door. Deze jongens hebben de steun nodig", zegt Slot. "Wat mij betreft stoppen we met naar het verleden kijken. Hier kijk ik met heel veel afgrijzen naar. Alle Feyenoorders moeten vooruit kijken en deze jongens de steun geven die ze nodig hebben."