NHD rekent niet meer op transfer Wijndal: vervanger Oosting kent zijn plaats

NHD rekent niet meer op transfer Wijndal: vervanger Oosting kent zijn plaats

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 13:46ma 26-07-2021 om 13:46

Thijs Oosting is deze voorbereiding plots de linksback van AZ. De van nature aanvallende middenvelder staat ervoor open om zich te laten omscholen, maar het is de vraag hoelang hij in de Alkmaarse basis blijft staan.

Volgens het Noordhollands Dagblad lijkt het er namelijk niet op dat Owen Wijndal nog vertrekt na een anoniem EK. Het blijft opvallend rustig wat betreft buitenlandse interesse voor de Oranje-international, schrijft de krant. Oosting snapt dat Wijndal straks weer eerste keus is. "Daar is denk ik geen twijfel over."

Tot die tijd probeert Oosting zich van zijn beste kant te laten zien. Dat hij een kans zou krijgen als linksback, zag hij niet aankomen. "Maar het bevalt goed. Ik ben tevreden tot nu toe. Ik ben geen schopper, maar duels ga ik zeker niet uit de weg. Ik piep niet snel. Vorige week speelden we tegen Leipzig, daar liepen een paar spelers die écht goed waren aan de bal. Dan moet je verdedigend flink aan de bak."

Oosting sprak met coach Pascal Jansen over zijn nieuwe positie. "Ik zei tegen de trainer: Als u denkt dat ik in mijn carrière verder kan komen op deze plek, dan ga ik ervoor." Hij ziet ook dat de vleugelverdediger een steeds belangrijkere rol krijgt. "Ja, dat zag je tijdens het EK wel. De backs waren bij veel doelpunten betrokken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws