Sparta deelt maximaal 17 contracten uit: Die tijden zijn sinds corona voorbij

Sparta deelt maximaal 17 contracten uit: "Die tijden zijn sinds corona voorbij"

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 07:36di 27-07-2021 om 07:36

De uitbraak van het coronavirus in maart 2020 heeft zijn schaduw vooruitgeworpen, hebben clubs én spelers gemerkt. Clubs hebben na twee financieel moeizame seizoenen minder te besteden, waardoor veel spelers buiten de boot dreigen te vallen.

Sparta-directeur Henk van Stee merkt dat hij selectiever moet zijn op de transfermarkt. "De modale voetballer is de klos. Vroeger kon ook een doorsnee Eredivisie-club twee representatieve elftallen opstellen. Die tijden zijn sinds corona voorbij", verklaart hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Sparta heeft volgens de directeur maximaal zeventien 'eerste-elftalwaardige' spelers op de loonlijst. "That's it. En zo is het bij de meeste clubs. Voor breedte-versterkingen is geen geld meer."

Van Stee denkt dat heel wat clubloze definitief spelers gaan afhaken en krijgt bijval van zaakwaarnemer Hakim Slimani. Zijn cliënt Michiel Kramer heeft na de degradatie van ADO Den Haag onderdak gevonden en is bij RKC Waalwijk neergestreken. "Iemand als Michiel wil gewoon weer het plezier terugvinden na een hectische tijd bij ADO Den Haag. Maar dat is een luxe die niet elke voetballer zich kan permitteren", benadrukt hij. "Maar realiseer je dat een voetballer in de middenmoot Eerste Divisie vaak niet meer dan 2000 euro bruto verdient. Voor jongens van pakweg 25 jaar, voor wie dat het niveau is, wordt het nu dus nóg belangrijker om zich ook maatschappelijk te oriënteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws