PSV op rapport: Dominante Ramalho en gevaarlijke Madueke uitblinkers in Istanbul

PSV op rapport: Dominante Ramalho en gevaarlijke Madueke uitblinkers in Istanbul

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 21:57wo 28-07-2021 om 21:57

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 23:44wo 28-07-2021 om 23:44

Zo spectaculair als een week geleden in Eindhoven was het niet, maar PSV heeft overtuigend de derde voorrondes van de Champions League bereikt. De ploeg van coach Roger Schmidt had ook in de Türk Telekom Arena geen kind aan Galatasaray: 1-2. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Joël Drommel – 6: Hij had ook in Istanbul bijzonder weinig te doen. Drommel kwam een paar keer erg ijverig uit bij standaardsituaties, maar had de bal wel telkens. De tegengoal kwam helaas ook als een verrassing voor Drommel, die wat halfslachtig reageerde.

Phillipp Mwene – 6: De Oostenrijker kreeg opnieuw de voorkeur boven Jordan Teze. Hij hield zich aardig staande, maar zijn invloed op het spel was beperkt. Verdedigend kan het bij zowel hem als Max nog iets beter.

André Ramalho – 8,5: De Braziliaan maakt een ijzersterke indruk in zijn eerste weken bij PSV. Hij stuurt, ruimt op en wint zijn duels. De dominante Ramalho is vooralsnog een schot in de roos. Een man van de wedstrijd-waardige prestatie.

Olivier Boscagli – 6: Boscagli sneeuwt enigszins onder bij de imponerende Ramalho. Verdedigend had PSV zijn zaakjes op orde, maar toch eindigde het duel in mineur voor de Fransman, die wel heel schlemielig tegen twee gele kaarten aanliep.

Philipp Max – 6: Net als Mwene kweet Max zich redelijk van zijn taak, maar ook de Duitser zocht minder de weg naar voren dan gebruikelijk. Dat hoefde ook niet na de 5-1 in Eindhoven.

Marco van Ginkel  - 7: Van Ginkel was lange tijd niet erg nadrukkelijk aanwezig, al brengt hij wel de nodige rust in de ploeg. De aanvoerder weet bovendien op de juiste momenten voor het doel te komen, zo bewees zijn treffer.

Ibrahim Sangaré – 6,5: In zijn eerste seizoen kreeg Sangaré de nodige kritiek, met name om zijn beperkte voetballende kwaliteiten, maar ook daarin zet hij stapjes. Vooral verdedigend verzet de Ivoriaan echter bergen werk.

Noni Madueke – 8: De Turkse defensie had opnieuw de handen vol aan Madueke, de meest dreigende man aan PSV-zijde. Hij stichtte het nodige gevaar met zijn individuele acties en kreeg loon naar werken met een heerlijke uithaal.

Mario Götze – 7,5: Bij Galatasaray weten ze inmiddels ook dat Götze de man van de ideeën is bij PSV. De spelmaker werd fel op de huid gezeten en leed daardoor aardig wat balverlies in de beginfase. Hij herstelde zich in het vervolg en blijft technisch een klasse apart. Als nummer 10 is hij dit seizoen nog bepalender.

Cody Gakpo – 6: De enige nieuweling in de basis was grote delen van de wedstrijd onzichtbaar. Het gebrek aan wedstrijdritme zal daar een grote rol in spelen.

Eran Zahavi – 6: Zahavi was een week geleden de grote man in Eindhoven, maar een nieuwe hoofdrol bleef uit. De Israëliër werd ditmaal een stuk minder vaak in stelling gebracht.

Invallers
Davy Pröpper – x: Kwam na 69 minuten in het veld voor Van Ginkel en speelde te kort voor een beoordeling.

Mauro Júnior – x: Kwam na 69 minuten in het veld voor Madueke en speelde te kort voor een beoordeling.

Nick Viergever - x: Kwam na 75 minuten in het veld voor Zahavi na de rode kaart van Boscagli. Ook hij speelde te kort voor een beoordeling.

Jordan Teze - x: Kwam in de slotminuten in het veld voor Götze en speelde te kort voor een beoordeling.

Bruma - x: Kwam in de slotminuten in het veld voor Gakpo en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Roger Schmidt - 7,5: Het was minder spectaculair dan vorige week, maar PSV speelde wederom een sterke wedstrijd. De Eindhovenaren hadden hun zaakjes uitstekend op orde tegen het abominabele Galatasaray. Schmidt lijkt zijn basisteam al vroeg in het seizoen gevonden te hebben.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws